JISMONIY TARBIYANING RIVOJLANISH TARIXI VA BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Jismoniy tarbiya insoniyat tarixi davomida ajoyib o'zgarishlarni boshdan kechirdi, qadimgi sivilizatsiyalarning oddiy mashqlaridan jismoniy, aqliy va ijtimoiy farovonlikni o'z ichiga olgan keng qamrovli intizomga aylandi. Ushbu maqola jismoniy tarbiyaning tarixiy rivojlanishini o'rganadi va uning zamonaviy jamiyatdagi hal qiluvchi rolini ta'kidlaydi. Jismoniy tarbiyaning ildizlari, uning muhim bosqichlari va bugungi kundagi dolzarbligini o'rganib, biz ushbu fanning barcha yosh guruhlari uchun sog'lom, faolroq turmush tarzini targ'ib qilishdagi ahamiyatini ta'kidlashni maqsad qilganmiz.