INGLIZ TILIDA ILOVA KONSTRUKSIYALARINING FUNKSIYALARIGA DOIR MULOHAZALAR (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola tilshunoslik sohasidagi ilova konstruktsiyalar bilan bog'liq kommunikativ funktsiyalarni tanqidiy ko'rib chiqadi. Til tuzilmalari va ularning kommunikativ funksiyalari o'rtasidagi nozik o'zaro ta'sirni yoritishga qaratilgan tadqiqotda lingvistik ifodada ilova konstruktsiyalarning turli rollarini ochib berish uchun kompleks yondashuv qo'llaniladi. Ushbu konstruktsiyalarni sinchiklab ko'rib chiqish orqali muallif ilovali elementlar yordamida til foydalanuvchilari ma'no, maqsad va kontekstni qanday yetkazish haqida qimmatli fikrlarni qo'shishni maqsad qilgan. Maqola lingvistikaga oid munozaraga muhim qoʻshimcha boʻlib, samarali muloqot asosini tashkil etuvchi mexanizmlarni chuqurroq tushunishga yordam beradi va tildagi shakl va funksiya oʻrtasidagi murakkab munosabatlarga oydinlik kiritadi.