RUS TILINING TARIXIY RIVOJLANISHI VA UNING GLOBAL KONTEKSTDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Rus tili boy va qiziqarli tarixga ega bo'lib, asrlar davomida rivojlanib, Rossiya va qo'shni mintaqalarning madaniy, siyosiy va adabiy landshaftlarini shakllantirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqola rus tilining tarixiy rivojlanishini o'rganadi, uning kelib chiqishi qadimgi Sharqiy slavyan tilidan hozirgi shakligacha. Bundan tashqari, u rus tilining global kontekstdagi ahamiyatini ta'kidlab, uning asosiy xalqaro til sifatidagi maqomini, adabiyot va san'atdagi o'rni, xalqaro diplomatiya va aloqadagi ahamiyatini o'rganadi. Rus tilining tarixiy yo'nalishi va global ahamiyatini tushunish uning madaniy merosini va turli madaniyatlar va jamoalar o'rtasidagi ko'prik rolini qadrlash uchun juda muhimdir.