GEOGRAFIYA DARSLARINI TASHKIL QILISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Geografiya ta'limi o'quvchilarning dunyo va uning turli xil jismoniy va insoniy landshaftlari haqidagi tushunchalarini rivojlantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Geografiya darslariga interfaol usullarni kiritish o‘quvchilarning faolligini oshirish, faol o‘rganish va bilimlarni saqlab qolish uchun istiqbolli yondashuv sifatida maydonga chiqdi. Ushbu maqola geografiya darslarini tashkil etishda interfaol usullarning ahamiyatini o'rganadi, ularning afzalliklarini ta'kidlaydi va o'qituvchilarga ushbu usullarni samarali amalga oshirish uchun amaliy strategiyalarni taqdim etadi. Interfaol usullarni qo'llash orqali o'qituvchilar o'quvchilarni atrofdagi dunyoni o'rganish, tahlil qilish va tushunishga undaydigan dinamik ta'lim muhitini yaratishi mumkin.