HAMZA IMOMBERDIYEV SHE'RLARIDA OBRAZLAR OLAMINING YORITILISHI. (Ustozlar uchun, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Hamza Imomberdiyev she'rlarida obrazlar haqida toʻliq maʼlumot berilgan. Bu maqola, O'zbekiston adabiyoti yaratilganining o'zbek she'riyatining o'zaro aloqalarini tahlil qiladi va ularning tarixiy asoslarini, joriy ma'naviyatini va ularning asosiy temalarini belgilaydi. Hamza Imomberdiyevning she'rlarida qiziqarli obrazlarni yaratish usullari, ularning ta'siri, hamda ularning o'zbek adabiyoti bo'ylab o'ziga xos o'rinlari muhokama qilinadi. Maqola, Imomberdiyevning she'rlarining unikal o'rnatilganligi, xususiyatlari va ularning adabiy oqimlarini tahlil etadi.