NOGIRONLIGI BOLGAN SHAXSLARNI XALQARO HUQUQIY HIMOYASI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada So‘nggi yillarda nogironlarning xalqaro huquqiy himoyasiga katta e’tibor qaratildi, bu nogironlarning huquqlari va ehtiyojlarining tobora ortib borayotgan e’tirofini aks ettiradi. Nogironlarning jamiyat hayotining barcha jabhalariga to‘liq qamrab olinishi va ishtirokini ta’minlashga qaratilgan huquqlarini himoya qilish va rag‘batlantirishga qaratilgan turli xalqaro shartnoma va konventsiyalar qabul qilinganligi haqida ma’lumotlar berilgan.