TA'LIM JARAYONINI TASHKIL ETISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya Keyingi 50 yil mobaynida kompyuter texnologiyasining rivojlanishi bilan axborot texnologiyalari ham ma’lum darajada o‘sib bormoqda. Keyingi yillar bilim berish amaliyotida bir-biriga o‘xshash tushunchalar paydo bo‘la boshladi. Ular kompyuter texnologiya, axborot va o‘qitish texnologiyasi deb atalmoqda. Bu uch tushunchani bir-biridan ajrata olmay, chalkashtirilgan holler ko‘p uchraydi. Ushbu ilmiy maqolada ta'lim jarayonida kompyuter va boshqa innovatsion qurilmalardan foydalanish xususidagi ma'lumotlar keltirilgan.