TARJIMALARDA FRАZEOLOGIK BIRLIKLАRNING TАRJIMА QILINISH TАRАQQIYOTI (Ustozlar uchun, 2024)
Аnnotаtsiya. Frazeologiya - turli xil filologik tekshiruvlarning mashhur sohasi hisoblanadi. Olimlarning fikrlariga ko‘ra frazeologik birliklar madaniyat hodisalari sifatida tushunish bilan bogʼliq bo‘lib, ularning madaniy xususiyatlari ular ishtirok etgan gaplarda o‘rganiladi. Shunday qilib, “frazeologizm” so‘zi sotsiolingvistika fani doirasiga kiritildi. Frazeologik birliklarning eng yaxshi taʼriflaridan biri quyidagicha: bu qisman yoki to‘liq majoziy maʼnoga ega so‘zlarning barqaror, izchil birikmasidir.