БАНК РИСКЛАРИНИНГ КЛАССИФИКАЦИЯСИ (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация: Ўз фаолиятини амалга оширишда тижорат банклари, шунингдек бозор иқтисодиёти шароитида фаолият юритувчи ҳар қандай хўжалик юритувчи суғбъектлар максимал фойда олишга интиладилар. Аммо шуни эътиборга олишкеракки, банклар томонидан амалга ошириладиган ҳар қандай операциялар рикснинг юқори таъсирига эга бўлишади. Бунда банк рискларининг иқтисодий моҳияти, турли олим ва тадқиқотчиларнинг илмий қарашлари ва ёндашувларитаҳлил қилинган, шунингдек уларнинг калссификациясига алоҳида тўхталиб ўтилган.