DEVIANT XULQ-ATVORLI O`SMIRLARNING IJTIMOIY MOSLASHUVINI TAKOMILLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI (Ustozlar uchun, 2024)
Anotatsiya:Ushbu maqolada bugungi kunda yoshlar davlatimizning asosiy bo`g`ini ekanligi va shu bilan birga xulqida og`ishish bo`lgan shaxslarni deviant xulq-atvorga ega bo`layotganligi shu sababli yoshlarni ijtimoiy muhiti eng asosiy o`rinda turishi haqida fikr yuritilgan.Shunindek, o‘smir holatidagi ichki motivatsion ziddiyatlar, o`smirning o‘zi-o‘zini aniqlash muammosi kabi fikr-mulohazalar turli xorij olimlar talqinida tahlil qilingan.