QORAMOLLARDA MODDA ALMASHINUVI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotaatsiya. Metabolizm qoramollarning salomatligi va mahsuldorligida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu maqola sigir metabolizmining nozik tomonlarini ko'rib chiqadi, uning turli fiziologik jarayonlardagi ahamiyatini ta'kidlaydi. Metabolizmga ta'sir qiluvchi asosiy yo'llar va omillar qoramol salomatligi va ishlab chiqarishiga ta'siri bilan bir qatorda o'rganiladi.