NEFT VA GAZ KONLARINI MAXSULDOR QATLAMNI OCHISHNI GEOFIZIKASI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada neft va gaz konlarining mahsuldor qatlamlarini ochishda geofizik usullarning ahamiyati, qo‘llanilish usullari va texnologiyalari yoritilgan. Geofizika usullari yordamida mahsuldor qatlamlarni aniqlashda qo‘llaniladigan texnologiyalarning samaradorligi va ularni qo‘llash natijalari tahlil qilingan. Maqolada aniqlangan metodikalar konning aniqligi va unumdorligini oshirishga yordam beradi.