POLITEXNIKUMDA TAHSIL OLAYOTGAN QIZLARNI TIKUVCHILIK KASBIGA YOʻNALTIRISH, DARS OʻTISH JARAYONIDA FOYDALANILADIGAN METODLAR. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola, politexnikumda tahsil olayotgan qizlarni tikuvchilik kasbiga yo‘naltirish, shu jumladan, dars o‘tish jarayonida qo‘llaniladigan metodlarni tahlil qiladi. Maqolada, tikuvchilik kasbi bilan bog‘liq ilmiy va amaliy yondashuvlar, talabalarga kerakli ko‘nikmalarni rivojlantirishda ishlatiladigan innovatsion usullar, shuningdek, kasbga yo‘naltirishning psixologik va pedagogik jihatlari ko‘rib chiqiladi. O‘quv jarayonida interfaol metodlar, didaktik o‘yinlar, laboratoriya ishlari, amaliy mashg‘ulotlar va sinov ishlari kabi usullar qo‘llanilishi kerakligi ta'kidlanadi. Ushbu yondashuvlar nafaqat talabalar nazariy bilimlarini oshirish, balki ularga amaliy ko‘nikmalarni o‘rgatish, tikuvchilik texnologiyasini o‘zlashtirishga yordam beradi. Maqola, shuningdek, kasbga yo‘naltirish va o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ham beradi.