VIRTUAL HAQIQAT VA KENGAYTRILIGAN HAQIQAT TIZIMLARINI TATQIQ QILISH VA RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda texnologiyalar rivojlanishi insoniyat hayotining turli jabhalariga ta'sir ko'rsatmoqda. Virtual haqiqat va kengaytirilgan haqiqat tizimlari bu sohadagi eng qiziqarli va istiqbolli innovatsiyalar hisoblanadi. Ushbu maqolada virtual va kengaytirilgan haqiqat tizimlarining tatqiqi, rivojlanishi va kelajakdagi imkoniyatlari haqida ma'lumotlar berilgan. Virtual haqiqat va kengaytirilgan haqiqat nafaqat o'yin va ko'ngilochar sanoatlarda, balki ta'lim, tibbiyot, arxitektura va boshqa ko'plab sohalarda ham o'z o'rnini topmoqda.