MATEMATIKA DARSLARIDA O‘QUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISH. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada matematika fanini kasbiy ta’lim sohalariga yo‘naltirib o‘qitish hamda dars jarayonlari haqida ma’lumotlar berilgan. Kasb-hunar maktabida matematika o‘qitishning asosiy maqsadi – o‘quvchilarni nafaqat matematik bilimlar bilan ta’minlash, balki ularni o‘z kasblarida muvaffaqiyatli ishlash uchun zarur bo‘lgan matematik ko‘nikmalarga o‘rgatishdir. Kasb-hunar maktabida matematika darslari o‘quvchilarga o‘z kasblarida aniq vazifalarni bajarishda matematika qanday yordam berishini ko‘rsatadi. Bu jarayon o‘quvchilarning kasbiy faoliyatida qo‘llanadigan matematik metodlar va vositalarni o‘rgatishga qaratilgan bo‘lishi kerak.