BARKAMOL SHAXS FAZILATLARINI TARKIB TOPTIRISHDA TARBIYA METODLARILARINING O`RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy pedagogikada ba’zilari amaliy vazifalarni hal etishga, ba’zilari faqat nazariy vazifalarni o’zida aks ettiradigan o’nlab tarbiya tasniflari mavjud.Metodlar o’ziga xos xarakteriga ko’ra ishontirish, mashq, rag’batlantirish va tanbeh berishga bo’linadi. Mazkur holatda metodning umumiy xarakterli belgisi u o’zida yo’nalganlikni, o’ziga xoslikni, qo’llanishga yaroqlilikni aks ettiradi. Bu tasnifga metodlarning ko’proq umumlashganligi bilan ajralib turuvchi tarbiyaning umumiy metodlari mustahkam tutashib ketadi.