OCHIQ DARSLARNI O‘TKAZISH VA OCHIQ DARSNI TAHLIL QILISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2025)
Birob bir fan bo‘yicha professional ta’lim o‘qituvchilar va mutaxassislar ishtirokida turli shaklda o‘tkaziladigan darslar ochiq darslar deb ataladi. Ochiq dars - bu o‘qitishning eng samarali usullarini ko‘rsatish va tarqatish uchun malakali o‘qituvchilar tomonidan o‘tkaziladigan ma'ruza turi. Bunday ma’ruzalar pedagogika fanining yutuqlarini amaliyotga tatbiq etish, pedagogik tajribani ommalashtirish, o‘qituvchilarning malakasini oshirishga xizmat qiladi. Bu kasbiy ta’lim modellarining barchasi uchun umumiy jihati o‘qituvchilar umumiy ta’lim maqsadi bo‘yicha hamkorlik qilishlari, bir-birlarining ta’limotlarini kuzatishlari hamda o‘z sinflaridan to‘plangan dalillar asosida o‘z o‘quv dasturlari va pedagogikalariga maqsadli tuzatishlar kiritishlari natijasida o‘quvchilarning fikrlashlariga e’tibor qaratiladi.