15-16 YOSHLI VOLEYBOLCHI QIZLARNING UMUMIY VA MAXSUS JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARBLIGI. (Ustozlar uchun, 2024)
ushbu maqolada 15-16 yoshli voleybolchi qizlarning umumiy va maxsus jismoniy sifatlarini rivojlantirishning dolzarbligi tahlil qilinadi. Maqolada, yosh sportchilarning jismoniy rivojlanishidagi ahamiyatga e'tibor qaratilib, voleybol o‘yini uchun zarur bo‘lgan kuch, tezlik, chidam, muvozanat va koordinatsiya kabi umumiy jismoniy sifatlar hamda maxsus harakat ko‘nikmalarining roli ko‘rsatilgan. Shuningdek, jismoniy tayyorgarlikning o‘sish davridagi o‘zgarishlar va ularning sportdagi muvaffaqiyatga ta'siri, jismoniy sifatlarni rivojlantirishda ishlatiladigan trening metodlari, mashqlar va dasturlar haqida ma'lumot berilgan. Ushbu tavsiyalar sportchilarning jismoniy va texnik salohiyatini oshirishga yordam beradi va kelajakdagi muvaffaqiyatlarga erishish uchun zarur asos yaratadi.