TARJIMA TUSHUNCHASINING ASOSIY MOHIYATI (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada tarjima tushunchasining asosiy mohiyati, kelib chiqishi, davri va uni o`rgangan olimlarning fikr-mulohozalari, tarjima nazariyasidagi ayrim qiyinchiliklar tahlil qilingan. Kalit so`zlar: tarjima, tarjimon, til, asliyat tili, tarjima tili, asliyat matni, tarjima matni, mohiyat, so`z san`ati.