MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJTIMOIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Ijtimoiy tarbiya insonlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatga asoslanadi. Munosabatlarning negizini muloqot tashkil qiladi. Muloqotning samarali kechishi insonning bilim darajasi, hayotdan ko‘zlagan maqsadi, o‘z-o‘zini namoyon qila olishiga bog‘liqdir. Tarbiyalanuvchilar ongida ijtimoiy tarbiya asosida yaxshilik va adolat tushunchasi shakllantiriladi hamda borliqni, ijodni sevishga o‘rgatib, bir-birini o‘zaro tushunish hissi uyg‘otiladi.