TASODIFIY SONLAR ALGORITMLARINING ANIQLIGI VA UNUMDORLIGI (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada tasodifiy sonlar algoritmlarining aniqligi va unumdorligi oʻrganiladi. Aniqlik mezonlari sifatida statistik xususiyatlar va test metodologiyalari koʻrib chiqilgan. Algoritmlarning samaradorligi ishlash tezligi va resurs iste'moli orqali baholangan.