O’ZBEKISTONDA DINIYLIK VA DUNYOVIYLIK MUNOSABATI (Ustozlar uchun, 2024)
Oʻzbekistonda diniylik va dunyoviylik munosabati mavzusi jamiyatdagi muhim ijtimoiy, siyosiy va madaniy jarayonlarni aks ettiradi. Ushbu maqolada, Oʻzbekistonning tarixiy rivojlanish jarayonida diniy va dunyoviy qarashlar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirlar, mamlakatda amalga oshirilayotgan islohotlar, diniy erkinlik va dunyoviy qadriyatlar o‘rtasidagi muvozanatni saqlashdagi harakatlar tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, Oʻzbekistonda din va davlatning o‘zaro munosabatlari, diniy institutlarning roli va ta’siri, hamda mamlakatning global dunyoviy tendensiyalar bilan hamkorlikdagi yo‘nalishlari haqida fikrlar bayon qilinadi. Bu tahlil orqali Oʻzbekistonning diniy va dunyoviylik o‘rtasidagi o‘ziga xos muvozanatini saqlashga qaratilgan siyosiy strategiyalari va jamiyatdagi ijtimoiy barqarorlikka qo‘shgan hissasi yoritiladi.Maqola, shuningdek, jamiyatda diniy va dunyoviy fikrlar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, bu fikrlarning ijtimoiy hayotda qanday ta’sir ko‘rsatishi va bu munosabatlarning kelajakdagi rivojlanishi haqidagi mulohazalar bilan yakunlanadi.