INGLIZ TILI LUG‘ATINING O‘RNI: TARIXIY, MADANIY VA TA’LIMIY ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya Ingliz tili lug‘ati, nafaqat kommunikatsiya vositasi sifatida, balki madaniyatlararo aloqalar va ta’lim jarayonida ham muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada ingliz tilidagi lug‘atning ahamiyati, uning ta’lim tizimidagi o‘rni, shuningdek, tilning tarixiy va madaniy rivojlanishidagi roli tahlil qilinadi. Ingliz tilining lug‘ati nafaqat xalqaro aloqalar, balki ilmiy, ijtimoiy va iqtisodiy sohalarda ham keng qo‘llaniladi.