MILLIY CHOLG’U ASBOBLARINI TAKOMILLASHTIRILISH ORQALI YOSH AVLODNI KOMPOZITORLIK IJODIYOTI VA MILLIY YOZMA AN’ANADAGI KUYNI CHALISH HAMDA IDROK ETISHDAN BAHRAMAND QILISH (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada milliycholg’ularni takomillashtirish orqali cholg’ularning ifodaviy hamda texnik imkoniyatlari kengaytirish, cholg’u ijrochiligi yo’nalishida ijro ahamiyati va o’quvchilarda ijrochilik ko’nikmalarini shakllantirish uslublari haqida so’z boradi. Ijroni o’rgatishning dastlabki davridan boshlab о’quvchida mustaqil mashg’ulotni muntazam ravishda olib borish ko’nikmasiri hosil qilish ijro uslublarini o’ziga xos badiiy xususiyatlarini ochib berishga qaratilgan.