O‘QUVCHILARGA O‘Z ONA TILLARINI AHAMAIYATINI TUSHUNTIRISH. (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ona tilining o'quvchilarning ta'lim rivojlanishidagi ahamiyati o'rganiladi. Turli adabiyotlar va tadqiqotlarni o'rganib chiqib, maqolada ona tilidagi mustahkam poydevor kognitiv rivojlanishni qanday kuchaytirishi, akademik ko'rsatkichlarni oshirishi va madaniy o'ziga xoslikni tarbiyalashi ta'kidlangan. Tadqiqot, shuningdek, sinfda ona tili ustuvor bo'lmaganda talabalar duch keladigan qiyinchiliklarni ta'kidlaydi. Adabiyotlarni ko'rib chiqish, sifatli usullar va ma'lumotlarni tahlil qilishning kombinatsiyasi orqali ushbu maqola ona tilini ta'limga kiritishni targ'ib qiluvchi siyosat zarurligini ta'kidlaydi.