BUDJET MABLAG‘LARIDAN FOYDALANISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada budjet mablag‘laridan foydalanish mexanizmini takomillashtirish masalalari yoritilgan bo‘lib, davlat iqtisodiyotini samarali boshqarish va ijtimoiy farovonlikni oshirishda muhim ahamiyat kasb etuvchi omillar tahlil qilingan. Budjet mablag‘larining oqilona va samarali sarflanishi nafaqat iqtisodiy barqarorlikni ta'minlaydi, balki korrupsiyani kamaytirish va davlatning ijtimoiy mas’uliyatini kuchaytirishda ham hal qiluvchi omil hisoblanadi. Maqolada budjet mablag‘laridan foydalanish mexanizmlarini takomillashtirishda shaffoflikni oshirish, davlat xaridlarini adolatli va raqobatbardosh asosda amalga oshirish, tender tizimini rivojlantirish, natijaga yo‘naltirilgan budjetlashtirish tizimini joriy qilish kabi choralar muhimligi ta’kidlangan. Ayniqsa, davlat xarajatlarini ochiq platformalar orqali kuzatish, fuqarolarni va nodavlat tashkilotlarni bu jarayonlarga jalb qilish orqali jamoatchilik nazoratini kuchaytirish masalalari tahlil etilgan.