OZODLIKDAN MAHRUM QILISH BILAN BOG’LIQ BO’LGAN JAZOLAR IJROSINI TA’MINLASHDA TARBIYAVIY FAOLIYATNI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: O'quvchi e'tiboriga havola etilgan maqolada jazoni ijro etish muassasalari tarbiyavi faoliaytining mahkumlarni tarbiyalashdagi o’rni va ahamiyati, jazoni ijro etiah muassasalarining tarbiyaviy faoliyatidagi qo’llaniladigan usul va vositalarning samaradorligini baholashga doir dolzarb masalalari ko'rib chiqiladi. Jazoni ijro etish muassasalari tarbiyaviy faoliyati usullari, shakllarining samaradorligiga ijobiy va salbiy ta'sir ko'rsatadigan omillarning mohiyati bo'yicha muallifning pozitsiyasi batafsil ochib berilgan va qayta tarbiyalash jarayoni samaradorligini yanada oshirish yo'llari ko'rsatilgan.