(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada zamonaviy o’g’itlar shu jumladanbiostimulyatorlarning sabzavot ekinlariga xususan sarimsoq piyoz ekiniga ta’siri haqidama’lumotlar keltiriladi. Biostimulyator o’simlik fiziologiyasini o’zgartiradi. U namlikyetishmovchiligi, qurg’oqchilik, tuproq sho’rlanishi kabi abiotik stresslarga chidamlibo’ladi. Biostimulyatorlar qo’llanilgan o’simlikning ildiz tizimida o’sish tezlashadi.O’simliklarning immuniteti yaxshilangan ildizlar noqulay ekologik sharoitlarga bardoshberadi va kasalliklarga qarshi kurasha oladi.