(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada texnik muxandis kadrlar tayyorlashda fanlar orasidagi bog‘lanishning didaktik tizimi, moxiyati yoritib berilgan. Fanlar orasidagi bog‘lanishning didaktik tizimini ta‘minlash o‘qitish metodlari va shakllarining turli-tumanligi bilan ajralib turadi. Bu esa texnik muxandislarni o‘quv-bilish faoliyati bilan muxandislarning o‘qitish faoliyatining o‘zaro bog‘lanishi asosini tashkil qiladi. O‘qitishda fanlararo bog‘lanishining didaktik tizimni amalga oshirishda kelib chiqadigan muammolarni yoritish usullari bayon qilingan.