(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Автомобилларнинг эксплуатацион хусусиятлари унинг ҳаракатланишрежимларига бевосита боғлиқ [1]. Автомобилнинг ўртача тезлиги, тезланиш васекинланиш каби ҳаракат режимларини аниқлаш ҳамда шу шароитда уларнингхусусиятларини такомиллаштириш долзарб масала ҳисобланади.Автомобилларнинг ҳаракатланиш режимларини аниқлаш ҳозирги кунда кенгқамровли фойдаланишдаги GPS мониторинг тизими ёрдамида амалгаоширилмоқда [2]. Ушбу тизимнинг аниқлик даражасига баҳо бериш орқалиавтомобилларнинг ҳаракатланиш режимларини аниқлашда GPS мониторингтизимидан фойдаланишга тавсия бериш тадқиқот мақсади ҳисобланади. Тошкентшаҳрининг катта ҳалқа йўли ҳамда профессорлар шаҳарчаси кўчаларида бирламчисинов тадқиқотлари қуйидаги тартибда ўтказилди.