(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Respublikamizda auditorlik faoliyati rivojlanishining bugungi bosqichida auditorlik xizmatlarini ko‘rsatishda ilg‘or xorijiy tajriba bilan bir qatorda zamonaviy axborot texnologiyalaridan keng foydalanish talab etiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2018 yil 19 sentyabrdagi «O‘zbekiston Respublikasida auditorlik faoliyatini yanada rivojlantirish chora-tadbirlari to‘g‘risida»gi PQ-3946-son qaroriga muvofiq auditorlik faoliyatida xalqaro audit standartlarini qo‘llash talabining belgilanishi, auditorlardan axborot texnologiyalari bo‘yicha ham yuqori bilim, malaka va ko‘nikmalarga ega bo‘lishni talab qiladi. Buxgalteriya hisobini yuritishda turli zamonaviy amaliy dasturiy ta’minotlardan foydalanilishi, auditorlik faoliyatida ham dasturiy mahsulotlarda foydalanishni taqozo qiladi.