(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Iqtisodiyotni modernizatsiyalash sharoitida xalqaro hisob tizimi taraqqiy ettirilishida MHXSlar mamlakatlar o’rtasidagi hamkorlikni, jumladan iqtisodiy munosabatlarni rivojlantirish va mamlakatlarda investitsion muhitni yaxshilashda muhim vosita sifatida xizmat qilmoqda. Shuning uchun ham kun sayin xalqaro standartlarni e’tirof etuvchi mamlakatlar soni oshib bormoqda. Ushbu maqolada moliyaviy hisobotning birinchi shakli: moliyaviy holat to’g’risidagi hisobotni xalqaro standartlar asosida tuzishning o’ziga xos jihatlari va ularning bir-biridan farqi ko’rib chiqilgan. Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari (MHXS) bo’yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.