(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz pedagogikaning fan sifatida shakllanishiga salmoqli hissa qo'shgan Sharqning asosiy mutafakkirlarining qarashlarini o‘rganamiz.Ushbu Sharq mutafakkirlarining istiqbollarini o‘rganish orqali biz pedagogikani fan sifatida shakllantirgan xilma-xil falsafiy an’analarni chuqurroq anglaymiz. Ularning ta’limotlari pedagoglarni o‘z amaliyotida ma’naviy-axloqiy yaxlitlik, tanqidiy izlanish, yaxlit rivojlanish, tabiat olami bilan uyg‘unlik kabi qadriyatlarni qabul qilishga undab, ta’limning maqsadi va tamoyillarini chuqurroq tushunishga undamoqda.