(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya (Abstrakt). Mazkur maqolada boshlang'ich sinflarda matematika darslarida og'zaki hisoblash mashqlaridan foydalanish usullari ko'rib chiqiladi. Og'zaki hisoblash mashqlari o'quvchilarning matematik qobiliyatlarini rivojlantirish, ularda tezkor va aniq hisoblash ko'nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada o'yinlar va musobaqalar, maxsus mashqlar, vizual materiallar, mavzuni kontekstual qilish hamda mashqlarni takrorlash va mustahkamlash kabi usullar tahlil qilinadi. Ushbu usullar yordamida darslarni qiziqarli va samarali o'tkazish mumkinligi, shuningdek, o'quvchilarning matematik bilimlarini mustahkamlashga erishish mumkinligi ko'rsatib o'tiladi.