(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ma’lumki tarixning har qaysi bosqichida jamiyat hayotining moddiy asosini belgilovchi omil sifatida iqtisodiy xoʻjalik munosabatlari katta ahamiyatga ega boʻlgan. Sugʻd jamiyatining tadqiq etilayotgan davridagi iqtisodiy, xoʻjalik munosabatlari ham bevosita Sugʻd konfederativ davlati hayotining asosini tashkil etgan.