(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya Hozirgi kunda dori vositalarining ko’pchiligi ksenobiotiklarga kirib, ular organizmda zararli moddalarni hosil qilishi mumkin. Ular allergen, mutagen, kanserogen yoki sitotoksik ta’sirlarga ega bo’lishi mumkin. Shu sababli tabiiy dori vositalar va xalq tabobati yordamida davolashga ko’proq ehtiyoj ortib bormoqda. Aholi orasida ovqatlanish tartibiga to’g’ri rioya qilinmayotganligi natijasida keng tarqalayotgan me’da-ichak kasalliklari barchaga ma’lum. Zubturum bargi xalq tabobatida foydalanishning uzoq tarixiga ega. Xalq tabobatida zubturum bargidan foydalanishning asosiy usullaridan ba'zilariga tuxtalib o’tamiz.