(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada Pedagogika sohasida psixologiyaning roli haqida mavzuni yoritib beramiz. Qisqacha bu maqolada Psixologiyaning-o'quvchilarga qanday o'rganishi, rivojlanishi va o'zini tutishi haqida tushuncha beradi, bu samarali o'qitish va o'rganish uchun juda muhimdir. U o'qituvchilarga o'quvchilarning turli ehtiyojlarini qondirish uchun o'qitish usullarini, o'quv rejasini va sinfni boshqarish strategiyalarini moslashtirishga yordam beradi. Bundan tashqari, psixologiya talabalar taraqqiyotini baholash, o'rganishdagi qiyinchiliklarni aniqlash va talabalar muvaffaqiyatini qo'llabquvvatlash uchun tadbirlarni amalga oshirish uchun vositalar va usullarni taklif qiladi.