(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Qadim zamonlarda zo'ravonlik eng ta'sirli ta'sir uslubi sanalib, insonni bir kishining boshqasidan ustun bo'lishiga majbur qildi. Kontseptsiyaning o'zi nafaqat jismoniy, balki salbiy tabiatning ruhiy va ma'naviy ta'sirini ham o'z ichiga oladi. Zo'ravonlik - insonning ongli xatti-harakati: Boshqa shaxsga kuch va nazorat qilish; O'zining mavqeini, jamiyatdagi mavqeini (oila, jamoa) tasdiqlash. Inson o'z maqsadlariga erishish va rejalashtirgan narsani amalga oshirish uchun har qanday salbiy ta'sirlardan foydalanishi mumkin.