(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbek tili grammatikasi va lingvistik tadqiqotlarningasosiy jihatlarini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada O’zbek tilining fonetika,morfologiya va sintaksis kabi asosiy grammatik bo’limlari ko’rib chiqiladi. Shuningdek,tilning tarixiy-lingvistik, sotsiolingvistik, leksikografik va psixolingvistik tadqiqotlarihaqida ham ma’lumot beriladi. Ushbu tadqiqotlar tilshunoslar, pedagoglar va tilo’rganuvchilar uchun katta ahamiyatga ega bo’lib, O’zbek tilining rivojlanishi vaqo’llanilishida muhim o’rin tutadi