(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Мазкур мақолада исломий молиянинг моҳияти, таркибий хусусиятлари, капитал бозоридаги ўрни кабиларнинг назарий асослари келтирилган. Шунингдек, бугунги кунда халқаро амалиётда ислом қимматли қоғозларидан фойдаланиш имкониятлари, мамлакатлар кесимида сукук эмиссияси ҳажми кабилар таҳлил қилинган. Капитал бозорида ислом молиявий инструментларининг ўрнини ўрганиш асосида тегишли хулосалар берилган.