(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Xozirgi kunda auditorlik xizmatlari bozorining o’ziga xosligi raqobatning kuchayishi, korxonaning moliyaviy holati bo’yicha ishonchli axborotga ega bo’lish bo’yicha audit sifatiga talablarning kuchayishi, chunonchi O’zbekiston korxonalaring xalqaro kapital bozoriga chiqishi, moliyaviy hisobot va auditning xalqaro standartlarga o’tishi natijasida auditorlik xizmati buyurtmachilari hamda audit xulosasidan foydalanuvchilarning talablarini ortishi bilan namoyon bo’lmoqda. Tashqi auditorlik firmasi tomonidan moliyaviy hisobotlarni ishonchliligi yuzasidan asosli xulosa berishi uchun u yetarli auditorlik dalillarini yig’ishi kerak bo’ladi. Auditor tomonidan moliyaviy hisobot ko’rsatgichlari to’g’ri va ishonchli ekanligini tadiqlash uchun tasdiqlovchi auditorlik dalillarini yig’ishi kerak bo’ladi.