(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Молиявий тизимни ривожлантириш омиллари - жуда кўп. Улардан бири ва бизнингча, энг муҳими, шу тизимда ишлатилаётган иқтисодий (молиявий) атамаларни тўғри ишлатиш (фойдаланиш)дир. Зеро, ўзгача тарзда иш тутиш кўплаб ноаниқлик, хатолик ва мураккабликларни келтириб чиқариб, охир оқибатда, молиявий тизим ривожланишига ўзининг салбий таъсирини кўрсатиши мумкин. Буни биз қуйида шу кеча-кундузда ижтимоий-иқтисодий ҳаётимизга янгидан кириб келаётган “ислом молияси” ва “исломий молия” атамалари мисолида тушунтириб беришга ҳаракат қиламиз.