(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ўзбекистонда бозор моносабатлари ривожланиши билан хўжалик юритувчи корхоналар муваффақиятининг асосий омили янги лойиҳа ёки замонавий маҳсулот ишлаб чиқариш ва ҳизматлар кўрсатишга қаратилган инвестицион фаолияти бўлди. Риск моҳиятини таҳлил қилишда “ноаниқлик” тушунчасидан бошлаш керак. Риск ва ноаниқлик тушунчалари ўзаро чамбарчас боғлиқ тушунчалардир. Моҳиятан эса ноаниқликлар рискнинг асосий сабабидир. Бинобарин, йўқотиш рискини келтириб чиқарадиган ноаниқликлар ҳажмини камайтириш инновацион фаолиятда муҳим аҳамият касб этади. Инновацион фаолиятда ноаниқликлар пайдо бўлишининг асосий сабаблари қуйидагилардан иборатдир:[1] [1] Сагдиев Равшан Сайфуллаевич “Инновацион фаолиятда риск тушунчаси” Иқтисодий тараққиёт ва таҳлил илмий электрон журнали 2024 йил