(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Bugungi taraqqiyot kelajak rivojlanishiga zamin bo’ladi. Bu qoida har bir jamiyatning asosiy dasturamali sifatida amalga oshmoqda. Taraqqiyot jamoa, guruh, va shaxsni rivojlanishi bilan birgalikda kechadi. Bugungi davr rivojlangan davlatlar qatoriga qo’shilish, mamlakatimizda bozor islohotlarini chuqurlashtirish, aholini ijtimoiy himoyalash, jamiyatni ijtimoiy - iqtisodiy rivojlantirish, ijtimoiy xizmatlarning keng tizimini yaratish, mehnat bozorini rivojlantirish va aholi turmush darajasini ko’tarish imkonini beruvchi huquqiy asoslarini mukammallashtirishni taqozo etmoqda. Bunda iqtiodiyotning ya’ni innovatsion iqtisodiyot sharoitida moliya tizimining rivoji muhim ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda innovatsiyaga bo’lgan talab anacha kuchayib bormoqda. Har bir sohada yangiliklar qilinmoqda, yaratilmoqda va buning uchun investitsiyalar kiritilmoqda. Bularni hisobga olgan holda innovatsion iqtisodiyot sharoitida moliya tizimini rivojlantirish dolzarb bo’lib bormoqda.