(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Investitsion jozibadorlikni oshirish bugungi jahon iqtisodiyotida moliyaviy barqarorlik va hududlar farovonligini ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada investitsion jozibadorlikni oshirish uchun zarur boʻlgan koʻp qirrali strategiyalar, jumladan, qulay ishbilarmonlik muhitini taʼminlash, infratuzilma va innovatsiyalarga sarmoya kiritish, ijtimoiy-siyosiy barqarorlikni taʼminlash, xalqaro hamkorlikni qoʻllash va barqaror rivojlanishni qamrab olish koʻrib chiqiladi. Ushbu strategiyalarni amalga oshirish orqali hududlar kapital oqimini jalb qilishi, iqtisodiy o'sishni rag'batlantirishi va doimiy rivojlanib borayotgan iqtisodiy landshaftning murakkabliklarini engib o'tishi, pirovardida barqaror va inklyuziv jamiyatlarni rivojlantirishi mumkin.