(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Ushbu tezisda zamonaviy rivojlanish bosqichida tijorat banklarining kapitallashuvi mavzusiga qisqacha sharh va asosiy fikrlar berilgan. Tijorat banklarining o'sishi va barqarorligida kapitallashuv hal qiluvchi ro’l o'ynaydi, bu ularga tartibga soluvchi talablarni qondirish, o'z faoliyatini kengaytirish va iqtisodiy qiyinchiliklarga dosh berishga imkon beradi. Ilmiy ish banklar uchun kapitallashuvning ahamiyatini, xususan, moliyaviy barqarorlikni ta'minlash, investorlarni jalb qilish, kreditlash faoliyatini qo'llab-quvvatlash va texnologik taraqqiyotga ko'maklashish bilan bog'liqligini, shuningdek, u bank tizimini sog‘lom saqlash uchun kapitalni boshqarishning samarali strategiyalari va me’yoriy-huquqiy bazaning muhimligini ta’kidlaydi.