(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
XXI asrda iqtisodiy fanni rivojlantirishning istiqbolli yo'nalishlaridan biri bu inson kapitali nazariyasi hisoblanadi.Ilmiy-texnik inqilob sharoitida yuqori malakali kadrlar etishmasligi shakllandi. 20-asrning 50-yillarida, tadqiqotning kuchayishi, mavjud ishchi kuchini sifat jihatidan yangi ishchi kuchini yaratish jarayoni bo'yicha mavjud ishchi kuchidan foydalanish jarayoni yakunlandi. XX asrning ikkinchi yarmida barcha rivojlangan mamlakatlarda o'quv malakalari sezilarli darajada oshdi. Intellektual samarali kuchlarni rivojlantirishda sezilarli yutuqlar paydo bo'ldi.