(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Davlat tashqi qarz miqdorining oshishi nafaqat yetarlicha moliyaviy resurslarga ega bo’lmagan rivojlanayotgan mamlakatlarda kuzatilmoqda balki bir qator rivojlangan Amerika Qo'shma Shtatlari, Yaponiya va Qo'shma Shtatlar kabi davlatlarda ham mavjud. Shuning uchun samarali davlat qarzini boshqarish va uni to'g'ridan-to'g'ri kamaytirish davlat faoliyatining asosiy ustuvor yo'nalishlaridan biri bo'lib qolmoqda. Ushbu maqolada davlat tashqi qarzini samarali boshqarishning ahamiyati va usullari ko'rib chiqiladi.