(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya. Soʻnggi oʻn yil ichida iqtisodiyot, ekologiya va jamiyat globallashuvdan jiddiy ta'sir koʻrsatdi. Ayni paytda, sanoatlashgan ham, rivojlanayotgan davlatlar ham yashil iqtisodiyotni oʻsish va rivojlanishning hal qiluvchi asosi sifatida koʻrmoqda. Ba'zi xulosalar chiqarish uchun joriy tadqiqot globallashuv, yashil iqtisodiyot va iqlim muammolari haqida toʻliq ma'lumot berishga qaratilgan. Turli xil ta'riflar va qarama-qarshi yashil iqtisodiy nutqlar mavjud va ularning har biri oʻz muammolariga ega. Yashil iqtisodiyotni ishga tushirishning keng tarqalgan misollari tabiiy resurslarning kamayib ketishining salbiy ekologik ta'sirini va atrof-muhitni boshqarishning ijobiy iqtisodiy ta'sirini tan olishni oʻz ichiga oladi. Ushbu yangi tadqiqotda iqlim oʻzgarishining infratuzilma va yashil iqtisodiyot rivojlanishiga ta'siri ham koʻrib chiqiladi. Tadqiqot, shuningdek, iqtisodiy tuzilmaning ekologik muammolarni qanday kamaytirishi va ishlab chiqarish hajmini oshirishi mumkinligini hisobga oladi.