(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация: Бозор муносабатларининг ривожланиши ва иқтисодиётнинг модернизациялашуви шароитида, яъни кучли рақобат муҳитида маҳаллий корхоналар ўзларида амалий жиҳатдан самарали бўлган бошқарув ҳисобини ташкил этишга эҳтиёж сезмоқда. Сабаби, хўжалик юритувчи субъектларни бошқаришда фойдаланиладиган тезкор тарздаги иқтисодий маълумотларнинг энг муҳим ва катта қисмини айнан мана шу бошқарув ҳисоби шакллантириб бериши керак бўлади. Шу муносабат билан, бошқарув хисобининг моҳияти, таркиби ва унинг фундаментал назарий асослари ҳақида чуқур иқтисодий тадқиқотлар олиб боришга эҳтиёж туғилмоқда.